Vittnesmål 17: Olaga poliskontroll på grund av ryggmärke!

hypocrits

Poliskontroll på grund av ryggmärke!??

Jag kom körandes på hoj utanför ett mindre samhälle, som jag skulle passera igenom för att hälsa på ett par bekanta som bor på andra sidan. Vid infarten mot centrum möter jag en målad polisbil, som efter att dom passerat mig tvärvänder, kör ikapp och lägger sig någon meter bakom.

Lite nojig blir jag, då min hastighetsmätare har immat igen efter en tidigare resa i ösregn och jag inte riktigt kan se LCD-siffrorna. Så jag vet inte om jag kör 50 eller 65 på den aktuella 50-sträckan.

Efter att dom antagligen har gjort en slagit på registreringsnumret sätter dom på blåljus och siren. Så det är bara till att svänga in mot kanten och stanna. Jag slår av hojen och ställer mig bredvid den. Poliserna sitter kvar i bilen och studerar mig. Efter en halv minut stiger dom ut stiligt uppklädda i sina skottsäkra västar.

Den vanliga proceduren med körkort och blåsa inleds, och den ena polisen tar mitt körkort med sig bort till bilen och blir sittandes där en stund. Den andra polisen börjar småprata lite om hojen för att sedan övergå till klubbtillhörighet, var jag kommer ifrån, vart jag är på väg, m.m. Men jag ger bara nonsenssvar på alla frågor, typ det kan du väl själv läsa,därifrån, ditåt….

Den andra polisen är nu klar med sina kontroller i bilen och kommer ut igen. Han kommer fram till mig och återlämnar körkortet och säger –Ja, du verkar vara en ordentlig person. Varpå jag frågar vad som fick honom att tro något annat.

Och det är hans följande kommentar som gör att det inte längre handlar om en vanlig trafikkontroll. -Vi såg att du hade väst med ryggmärke, så då var vi tvungna att stanna och kolla upp dig…….

Micke

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin