• Hemsida
  • >
  • Payback Sverige
  • >
  • Vittnesmål 18: Olaga poliskontroller och trakasserier på grund av föreningstillhörighet!

Vittnesmål 18: Olaga poliskontroller och trakasserier på grund av föreningstillhörighet!

generalize

Våren 2007 var jag på väg till Norrtälje på jobb. Klockan var runt 4 på morgonen när jag passerade Örebro i ”aningen” hög hastighet och fick snuthäng och blev stoppad. När farbror polisen fick se västen jag bar (var vid tillfället medlem i Red Devils Mc) backade han, drog pistol och skrek åt mig att kliva ur bilen.

Bilen blev naturligtvis genomsökt och eftersom jag ca 15 mån tidigare hade genomgått en njurtransplantation så hade jag ju en massa mediciner i bilen och medicinerna var uppdelade i morgon o kvällsdoser i ziplock påsar för att slippa ta med alla paket så blev dom ju misstänksamma. Jag visste ju att detta skulle komma förr eller senare så jag hade bett min läkare skriva ett intyg att jag behövde dessa mediciner och att dom är livsviktiga. Men, när jag förklarade situationen så rev polisfan sönder intyget och menade på att ett sånt kan väl vem som helst skriva på datorn, så dom tog med mig och låste in mig i en cell medan dom skulle kolla upp medicinerna.

Efter 8 timmar släppte dom mig med resultat att jag fick mina morgonmediciner 4 timmar försent och kom till jobbet 5 timmar för sent. Tur att manhade en förstående arbetsgivare… Senare under veckan var jag och 3 arbetskompisar (som inte har något med mc-världen att göra) ute och åt på middagsrasten och mötte en polisbil som genast vände och följde oss genom hela Norrtälje och sedan stoppade oss.

En polis knackade på rutan och den andra stod snett bakom med handen på pistolen. Dom frågade en massa dumma frågor och begärde i vanlig ordning leg av alla passagerarna. Jag hade för tillfället arbetskläder på mig och inga märken på bilen, så Örebropolisen hade förmodligen kontaktat Norrtäljepolisen och gett dom mitt regnr för att hålla koll på mig.

Detta är bara två intermezzon av många som man råkat ut för genom åren. Och fortkörningen i Örebro glömde dom bort när dom blev upphetsade :)

Boppen

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin