Olaga kontroll och LOB på grund av bärande av supportertröja!

olagakontroller

Lobbad och olaga kontroll på grund av bärande av supportertröja och tatuering!

Borås, sommaren 2014.

Jag var där för att hälsa på några arbetskamrater. En eftermiddag gick vi för att bowla och ta någon öl.

Efter bowlingen, lätt salongsberusade, vart vi medbjudna av bekanta att gå på en allsvensk fotbollsmatch vilket vi hängde med på då jag aldrig vart på en sån.

Väl där så tappade vi bort våra bekanta och bestämde oss istället för att gå ner till centrum.
Vi pratade lite vänskapligt med en ordningsvakt utanför arenan innan vi gick över parkeringen, mot gångvägen in till centrum.

På väg över parkeringen så skojbråkades jag och en av kamraterna och då vi kommer fram till gångvägen kommer två polisbilar och ställer sig i vägen (troligen har en av den vänlige vaktens kollegor ringt efter att ha sett vårt bråk?).

Ut kliver fyra polismän med tämligen allvarlig uppsyn. De observerar att jag bär en supporttröja (Support 81 Thailand för övrigt).

Då blir dom närmast aggressiva och börjar fråga ut mig vart jag kommer ifrån samt vad jag gör i Borås. Mina två arbetskamrater blir inte bemötta likadant. Dock begärdes dom visa ID, varpå jag då säger att jag inte tycker att dom har att göra med vart jag kommer från eller vad jag gör där samt att jag nekar att visa ID av den enkla orsak att jag inte har gjort något dumt.

Vidare säger då polismännen att de minsann vet vad det där står för, och pekar mot min tröja och min supporttatuering som dom nu har upptäckt och fortsätter att kräva ID.

Då jag fortfarande nekar bestämmer dom sig för att lobba mig varpå dom bryter upp armarna bakom ryggen på mig, böjer mig över motorhuven och helt sonika tar min plånbok och registrerar mitt körkort. Sedan beläggs jag med handfängsel och blir då inlåst i c:a 6 tim.

Mina arbetskamrater, som för övrigt var lite mer berusade än mig, fick fritt gå in till centrum och fortsätta dricka.

Robin J.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin