• Hemsida
  • >
  • Payback Sverige
  • >
  • Vittnesmål från biker som inte bara fick behålla jobbet utan även fick löneförhöjning!

Vittnesmål från biker som inte bara fick behålla jobbet utan även fick löneförhöjning!

Vittnesmål från biker som inte bara fick behålla jobbet utan även fick löneförhöjning!

Onsdagen den 14 februari dök driftschefen med Hr Ansvarig upp på mitt jobb. Inget konstigt med det så vi gick in på mitt kontor. Jag gör lite kaffe så efter 5 minuter så började det. komma lite frågor. Helt utan förvarning togs ett par bilder fram och lades upp på bordet. Bilderna föreställde mig i olika situationer med klubbvästen på. Så började frågorna komma i 120 km i timmen. Du vad står ditt 81-märke för? exempelvis.

Till saken hör att jag har ett låst Facebookkonto. Det jag reagerade på var några bilder som jag inte lagt upp utan de finns endast i min telefon… De hade även bilder från klubbens låsta supportsida.

Så som svar på deras första fråga så svarade jag: Du, dessa bilder är privata så jag har inget svar på det. Frågorna haglade och stämningen var allt annat än trevlig. Utöver bilderna frågade de om min politiska syn. Jag har inget svar där heller, sa jag. Så malde det på under ytterligare en timme. Många tankar for i min skalle som det gör i en sådan situation så klart. Och när de ansåg sig färdiga sa dom: Du får tänka över din situation och svara på måndag. Man kan väl säga att jag var under isen efter de gått. I denna situation känner man sig fan helt slut mentalt.

På lördagen pratade jag med en vän som hade varit med om samma sak 2017 och gav mig riktlinjer hur jag skulle gå till väga. Läs även denna persons vittnesmål: http://payback.name/hogst-trolig-patryckning-fran-myndighet/

Efter det ringde jag Payback. Så på måndagen den 19 februari när min chef ringde för att få ett svar hur jag tänkt göra, sa jag: Vad menar du? Jo, det här med att du är med i en mc-klubb, det går ju inte. Då svarade jag: Om du vill prata med mig om mitt privatliv så får du komma hit efter arbetstid. Nu kan vi bara prata arbetsrelaterade saker. Han malde på sedan sade jag om du vill ha ett möte igen på arbetstid kommer jag att ha facket med mig och har du fortfarande frågor om mitt privatliv har jag ett nummer till advokat som du får ringa. Då vart det tyst en stund sen. Sen sa han då ringer jag ditt fack och bokar möte. Ok, sa jag och la på. Sen ringde jag Peter på Payback igen och under tiden vi pratade, detta var två timmar efter jag pratade med min chef, så ringde min chef på min jobbmobil. Så jag sa till Peter: Vi lägger på så ringer jag upp min chef. Så när jag ringde min chef, sa han: Vi drar ett streck över detta. Ditt privatliv är ditt och jobb är jobb. Jag höll på att ramla av stolen.

Å denna veckan hade det årliga lönesamtalet å jag klev upp 2 000 kronor i månaden! Någon fick lite panik när de läst på. Så kontentan av detta bröder: Svara aldrig på frågor om ert privatliv om ni hamnar i denna situation utan att ringa Payback Sverige! Är ni inte med – Gå med NUUUUU!!

Paybacks kommentar

Paybacks kommentar: Har ni ett vanligt arbete och hotas med uppsägning så gör som bikern ovan rekommenderar. Vägra svara på några som helst frågor om ert privatliv. Säg bara att jag återkommer när jag har kontaktat facket (om ni är med i facket) och Payback Sverige så får ni härefter prata direkt med Paybacks advokater istället.

Payback har varit inblandade eller direkt ansvariga i samband med sju olika uppsägningar under åren på grund av föreningsfrihet. Samtliga personer har fått behålla jobbet!

Lägg er aldrig och skriv aldrig på några papper omkring avsked! För det finns  inga nödvändiga sakliga skäl att säga upp en person på grund av föreningstillhörighet!

Spela in samtal med chefspersoner! Ställ konkreta frågor om avskedsorsak och om möjligt begär skriftlig dokumentation. Ju mer material som finns ju enklare vinner man saken. I regel verkar det dock som det räcker med att man säger att man kommer att kontakta Payback och att de fortsättningsvis får diskutera saken med en advokat. För de vet att de inte har rätt juridiskt!

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin