Vittnesmål 13: Rättegång för en ynka dekal!

karta

I rätten för en ynka dekal!

En Tradig historia, och jag vet inte vilken i ordningen det är….

Historien utspelar sig i Oskarshamn en helt vanlig dag 19/1 2006.

Xxxxxx och jag har varit och handlat matvaror är på väg hem. Xxxxx kör och jag sitter som passagerare i min egen bil.

Bilen, en Audi A6 2,8 är skattad, besiktigad och försäkrad, inget att anmärka på.

Utom EN liten detalj…. det sitter ett litet märke på ena rutan: SUPPORT YOUR LOCAL HELLS ANGELS !

Händelseförlopp;

Vi kommer åkande, båda två har bilbälte på oss: Jag sträcker mig till baksätet och tar fram en läsk samtidigt noterar jag att längre fram står en poliskontroll, och säger till Xxxxx att han ska kolla hastigheten.

Noterar också att vi passerar en civilbil som står parkerad på en gata på högersidan och ”tror” att de har radarövervakning från denna bilen.

Xxxxx säger phuuuu. Gött att jag inte kör för fort så jag slipper ge grisarna pengar!

Nåväl, frid o fröjd kan man då tro…. Men ICKE !!!

Vi blir invinkade av polis, nr.1 och nr.2 på en tvärgata och blåsprov, bilbälte, körkorts koll och även koll av fordonet görs.

Jag sitter fortfarande kvar och dricker min läsk….

Allt är OK… men notera att Polis nr. 3 har nu kommit och går runt bilen och tittar och börjar prata med polis nr.1 och nr.2 ….

NU hux flux, kan vi inte köra vidare, för polis nr.3 SKA ha min IDENTITET….

Han går runt bilen och kräver att jag ska öppna min bildörr och jag ifrågasätter varför?!

Jag förklarar att jag inte kommer visa något id då jag inte har begått någon brottslig handling, och dels för att jag inte har KK med mig.

Han blir ännu mer förbannad när jag säger att jag inte har tid att stå och tjafsa om detta för jag har ett barn och hämta i skolan. Han hävdar då att han kommer köra mig till häktet för att reda ut min id.

Då svarar jag att han kan slå på bilen och få fram ägare så är problemet löst, och jag har inte tid utan har annat och göra…

Polis nr. 1 kommer nu fram och avbryter, och polis nr.3 väser då att; Jag kommer sätta böter på att du inte har bilbälte… Sådana som Er ska utplånas. Ni är samhällets böldpest!

Jag drar igen rutan och bara skrattar åt idioten… och tänker jaha kör du på det…..

Ja, vad händer… Jo men visst… det blir domstolsförhandling!!

Denna rättegång blev en parodi …. eftersom hux flux dök polis nr.4 upp och denna polis känner jag igen som polis från Chappen år 2005, samma polis (rött hår) som var med inne i hangaren……….Nu har de en ny historia om att han sett mig utan bilbälte från den så kallade tipsbilen som jag antog de hade radarövervakning ifrån!!!

Något som är helt omöjligt för polisen att se eftersom bilen har kraftigt tonade rutor, och på grund av avståndet där de stod. Men hur som. Han sitter under ed och talar om att jag inte haft bälte, men vet inte vilken färg på kläder jag haft… Han har inte sett att jag vänt mig bakåt i bilen efter en läsk heller… men är ändå 100% säker på att jag INTE haft bälte !

Under pausen passerar han mig och tittar sig runt och konstaterar att ingen är där… Då säger han; – Du vet … Vi får alltid rätt, var är dina polare nu?!

Jag bara skakar på huvudet och gå in i rättsalen igen…………..

Kommentar: Som synes av den publicerade kartan kan polisen som vittnar inte sett huruvida förare eller passsagerare hade bilbälte på sig på grund av tonade rutor samt på grund av bilens placering bakom ett hörn. Åtalet ogillades slutligen på grund av att åklagaren inte till fullo förmått bevisa att personen inte haft bilbälte på sig vid tillfället. Att åtalet väcktes med bilbälte som ursäkt för att bilen var behäftad med en dekal står dock utan tvivel. Så använder ordningsmakten allas våra skattemedel för att trakassera bikers…

Pissed Off Bikerbrud

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin