Fick sparken på grund av umgänge med person som bar supportertröja!

nyannons2jpeg

Fick sparken på grund av umgänge med person som bar supportertröja!

Polisen har ingen som helst laglig rätt att stoppa personer och begära att de ska identifiera sig utan att konkreta brottsmisstankar föreligger i varje enskilt fall. Att så är fallet framgick mycket tydligt ur debatten kring så kallade papperslösa och polisens kontroller olaga kontroller i tunnelbanan av denna grupp.

Polisen har inte heller någon som helst laglig grund att kroppsvisitera eller kroppsbesiktiga personer på grund av tillhörighet eller klädsel. Slutligen har polisen ingen som helst laglig grund för att verka för att person får sparken på grund av tillhörighet eller klädsel.

Fick sparken på grund av umgänge med person som bar supportertröja!

Jag blev av med jobbet för att jag sågs tillsammans med en som hade supportertröja.

Jag jobbade med att köra bärgningsbil och hade helgjour. Jag mötte upp en vän i centrum för att äta lunch. Efter lunchen går jag in i en butik och min vän (som bar supportertröja) väntade utanför.

När jag kommer ut igen har Göteborgs citypiket kommit och tagit in honom i deras buss för allmänna trakasserier: Han fick klä av sig kläderna och visiterades och frågades ut. Jag väntar utanför piketbussen och när poliserna får se mig så undrar dom varför jag står där. Förklarar att jag väntar på min vän.

Då börjar dom fråga ut mig också, men jag blir dock inte intagen i bussen. Dom är allmänt otrevliga och när dom ser på mina kläder att jag kör bärgningsbil så säger dom “Vi ska se till att du aldrig mer får bärga några bilar.”

Två dagar senare tar chefen in mig på möte och ger mig sparken. Med omedelbar verkan, utan förklaring. Det var ca 4-5år sedan.

F.d bärgare

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin