Vittnesmål 62: Vart är Svenska Polisväsendet på väg? Dela & Sprid!

 Årsmöte2015.PDF

Vart är svenska polisväsendet på väg?

Jag tillhör den kategorin som hittade rätt ganska sent här i livet. Kom i kontakt med ”biker världen” i mogen ålder, kände direkt att jag var hemma och så kommer det att förbli tills den dagen jag dör! Anledningen är underbara människor & vänner med oerhört starka band emellan.

Vill påpeka att jag idag är samma människa som jag var innan jag blev member i xxx MC, dvs en helt vanlig kille.

Men från samhällets sida ser man det inte så. Från att kunna röra mig fritt som en fri medborgare i som jag trodde i ett demokratiskt Sverige (utan väst) där jag inte hade med polisen att göra, har jag nu en helt annan tillvaro (med väst) där jag känner mig jagad i Sverige som jag nu mer upplever som en diktatur där jag inte längre kan röra mig fritt utan att behöva legitimera mig, bli filmad, bli fotad, bli visiterad, bli nertryckt i marken både utomhus som inomhus och ibland under vapen hot av svenska polisen, bli sittande i bilen/på mc i timmar i svenska polisens trafikkontroller, svara på frågor var är jag på väg och vem ska jag träffa och var kommer jag ifrån, bli felaktigt anklagad av svenska polisen och svenska massmedier.

Man ringer arbetsgivare & hyresvärdar för att man skall bli av med arbete & boende, vad kan det uppfylla för syfte? Man anmäler till socialtjänsten att man är olämplig som förälder, om man har minderåriga barn. Hemma väntar jag bara på att dom skall storma in förr eller senare . . . Dessutom lägger man ner fruktansvärda pengar på detta som finansieras med skattepengar!

Då kanske man tänker, jaha men är man en brottsling får man räkna med sådant. Då vill jag säga till den som läser detta att jag aldrig är åtalad för något, än mindre dömd för något, trafikförseelser är det grövsta brott jag begått som jag har betalat för med skattade pengar. Om man reflekterar en kort stund över detta, vad får man då? Jo, om man tar allt ifrån en människa och dessutom dom som han håller kär så får man en människa som inte har något mer att förlora. Hur ska man då fungera i ett samhälle som fungerar på detta sätt! Dags för politiker att vakna upp och se över sin egen byk, innan man har åsikter om andra länder! Eran poliskår skapar kriminalitet!

Att jag helt plötsligt blir behandlat som en grovt kriminell över ”en natt” för en väst med ordet MC är inte acceptabelt för mig! Polisen har synpunkter på var jag befinner mig, vem jag pratar med, vem jag umgås med och kartlägger var jag reser. Jag har och jag ifrågasätter fortfarande vad jag har gjort för brottsligt??? Får inget konkret svar på det och svaren jag får är inte speciellt hållbara, bara en massa antaganden och fördomar. Det som pågår här enligt min tolkning av lagen är trakasserier, hets mot minoritet, rasism (vad är skillnaden på att jaga en grupp människor med ett visst ursprung eller jaga västar med MC på ryggen) samt förtal. Eftersom man blir betraktad som kriminell rakt av för att det står MC på ryggen, då är ju isf alla poliser pedofiler, våldtäktsmän, kvinnomisshandlare osv eftersom det har funnits sådana inom polisen genom åren. Det kan ju inte vara någon skillnad? Jag ser inte skillnaden iaf. Jag är uppfostrad med att det jag säger & gör ansvarar jag för. Vad andra gör & säger får dom ansvara för.

Man vill göra steroidtester på alla som begår våldsbrott. Varför inkluderar inte det poliser som använder övervåld eller skjuter personer med tveksamt stöd i lagen? Om man nu är kriminell så sitter man ju helt klart säkrast som polis till yrket, poliser som utreder poliser . . .

För om detta inte får ett slut, vad kommer härnäst? Häkta alla med MC på ryggen. Döma alla med MC på ryggen till fängelse, börja plantera bevis för att få fler fällande domar och behålla sina upp trissade budgetar och samtidigt uppvisa ett stegrande resultat för beslutsfattarna. Vill vi ha en polis stat i Sverige där poliser gör som dom vill? Det är ju ingen vidare PR. Människor med MC på ryggen har vänner, familj, barn & släktingar som ser, hör & upplever allt det här också. Så det här är ju ingenting som stannar ”inom MC-världen” utan faktiskt lever vidare i generationer fram över.

Ja man kan göra listan lång med påståenden, anklagelser och åsikter. Jag vill veta om jag är ensam eller om det är fler som delar mina åsikter mer eller mindre? Jag vill få ett stopp på trakasserierna mot bikers!

Skriv & berätta om era erfarenheter om ni har några? Gör er röst hörd! ”En dåre kan man ju sopa in under mattan, men det blir svårare ju fler dom är för då är det inga dårar längre”

Så vitt jag vet skall en polisman ha stöd i lagen för allt vad han eller hon gör eller säger för att inte begå tjänstefel och bryta emot lagen. Så är det definitivt inte alltid.

Ibland är det svårt att förstå och till och med att tro på saker, inte förrän man upplevt det själv förstår man fullt ut. Det här är en sådan upplevelse för mig.

/TONMJ

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin