Vittnesmål 16: Poliskontrollen som kom av sig!

Unite&Fight

Poliskontroll som kom av sig!

Jag var häromkvällen ute med min gamla husbil en sväng. På väg in i stan får jag en målad blåvit bakom mig. De åker efter genom hela stan och när jag nästan är hemma blir jag stoppad. De har ”som vanligt” en jävla attityd och ifrågasätter varför jag åker runt med detta skrotet osv.

En av tokjävlarna börjar gå runt bilen och när jag ser han i passagerardörrutan ser jag hur han reagerar på Paybackklistermärket på rutan. Han kallar till sig den andra tokfan och de diskuterar något bakom bilen. När de sedan kommer tillbax är attityden helt förändrad. Genast nästan trevliga och jag kunde åka de sista 500 meterna direkt.

De glömde till och med blåstestet o kolla körkort osv.. Blev själv lite paff att jag kom av mig med och kräva leg på dem som jag alltid gör numera.. Kändes mycket skumt detta. Men bra om det nu var märket..

Skalleper, Vagos MC

Vittnesmålen en succé!  Klubbar och enskilda: Hjälp oss genom att skicka in fler vittnesmål!

Vittnesmålen har helt tydligt blivit en succé och därmed ett verksamt verktyg för att vinna uppmärksamhet och upprättelse. Paybacks läsarsiffror har ökat med 200-300 % under dagarna vi publicerat vittnesmålen vilket innebär att det inte är en tillfällighet och att vi når ut till mycket bredare grupper än bara bikerkulturen.

Vi har därför beslutat att fortsätta driven och publicera så många som möjligt för att i slutändan gå vidare och ge ut samlingen i bokform. Vi uppmanar därför både klubbar, enskilda och anhöriga att skicka in vittnesmål rörande alla former avtrakasserier och olagligheter som riktats mot er på grund av kultur- eller klubbtillhörighet. Det kan handla om kontroller, tillslag, samtal från myndigheter till hyresvärdar eller arbetsgivare, olaga uppsägningar m.m.

För att trovärdigheten i vittnesmålen inte ska kunna ifrågasättas måste vi även ha in vittnesmål från klubbar och klubbanslutna. Skicka enkla berättelser till: paybackpeter@hushmail.com och underteckna berättelserna med den signatur ni vill ha vid publiceringen! Låt oss tillsammans arbeta för upprättelse!

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin