Olaga kontroll och husrannsakan i fordon på grund av klubbesök!

olagakontroller

Olaga kontroll och husrannsakan i fordon på grund av klubbesök!

Det var en helt vanlig torsdag, jag och en kamrat åkte till X mc för att dricka en kopp kaffe, vara sociala och för att hämta två bensindunkar som jag fått till ett projekt. När vi väl efter lite strul anländer så har grabbarna åkt. Vi stannade och jag hämtade dunkarna som de ställt ut..

När vi står parkerade åker en Saab förbi, den bromsar in och kör långsammare förbi. Polarn garvade och sa “kolla civilarna är ute på vischan, får de inte vara med vid bandyn”

Vi packar in dunkarna och åker hemåt. Vi åker ca 1 km innan det (som väntat) började blinka blått bakom oss. Vi stannar och polisen kommer till bilen, först på passagerarsidan. Jag får kliva ur, min väst inspekteras, jag får frågor om vilka vi är (min klubb) och svarar på detta. Jag svarar på vart vi kommer från osv. Detta är något jag vet att de redan vet, då min klubb inte ens är en mc, utan en livstilsklubb, vi tillåter alla former av hobbyfordon. Och jag har tröttnat på att stoppas på hemort och jag helt enkelt skrev ut klubbhistorik, logga, och åkte in till polisstationen och presenterade materialet. De var inte det minsta intresserade.

Min kompis (västlös) behöver inte kliva ur bilen, förrän långt efter, behöver ej heller visa leg (trots att han kör) men får (under protest) sin bil genomsökt. Sen kommer frågan “ni vet varför ni blir stoppade eller hur!” För att vi varit vid x Mc svarar jag. Ja, svarar de och ber mig ställa mig så mina märken på västen syns. Jag ifrågasätter varför och de säger att de vill ta en bild, och med en lätt hotfull ton säger polis 1 “för det har du väl inget emot!”Jag tittar lugnt på honom och säger det har jag absolut inte, men som motprestation kommer de få lämna tjänstenummer och visa sina leg. För en anmälan för brott mot yttrandefrihet och föreningsfrihet. Samt en anmälan för åsiktsregistrering och brott mot genomsökning av fordon utan husrannsakan/giltig orsak, kan de ju inte ha något emot.Av någon konstig anledning hade de något emot det så de ville inte ta bild mer.Trakasserierna avslutades med att de sa till mig att de håller ögonen på såna som mig. Till min kamrat sa de att nu visste de va för slags drägg han höll som vänner och att så länge han inte byter så kommer de stoppa honom så ofta de kan, oavsett om han hade sitt barn med eller ej. För som minst kanske grabben gick att rädda!

 “Trött på as”
  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin