Vittnesmål från en kvinna om att vara ”Oppvekst i mc-miljø”!

oneforall2

Efter tillstånd publicerar vi nedanstående utmärkta text om hur det är att växa upp som anhörig till en biker. LÄS!

Oppvekst i mc-miljø!

Først vil jeg bare begynne med å skrive: Media, fuck you!

Jeg er oppvokst i mc miljø, hos disse 1% og så kalte “kriminelle”, og for å være helt ærlig så kan dere som absolutt skal se så trangsynt og firkantet på ting lete lenge etter mennesker som er så gjestfrie, hyggelige, omsorgsfulle, og beskyttende ovenfor hverandre og de som de er glad i. Dere er så trangsynt og opphengte i det media skriver at dere glemmer all den virkelige kriminaliteten. Jeg lurer bare på en ting.. Hvor dumme er dere egentlig? Det står mennesker rundt om kring, noen ganger åpenlyst og selger narkotiske stoffer og alkohol til mindreårige, voldtekt og pedofili, som ikke har noe med mc miljø og gjøre. Dere glemmer realiteten om det kommer noe på nyhetene eller i avisen om Hells Angels eller noen andre for den saks skyld. For meg virker det som om alt annet av elendighet som skjer i verden, voldtektene, pedofilien, osv bare blir glemt? 1% klubbene er livsfarlig? men herregud, VÅKNE!! Dere ser dere blinde på media!!!

Mange av dere ser kanskje på Sons of Anarchy og tenker: Shit! sånn må det jo være i mc-klubbene i Norge også, men vet dere hva? det er ikke det :)

Jeg husker veldig godt da vi var mindre. Jeg og min bror hadde både playstation, dvd og tv på hybelen til pappa i gamle klubb huset. Mange helger ble tilbrakt der, og vi koste oss halt i hel. De andre medlemmene tok seg også av oss når pappa hadde mye å gjøre. Vi fikk drikke brus til vi omtrent sprakk og hadde det kjempe fint! Om vi skulle ha familie tur på sommertider, til byen for å spise is eller på besøk til noen, så var det ikke snakk om å kjøre bil om været var fint! Jeg gledet meg alltid til å få være med. Jeg elsket å sitte bak på pappa når han kjørte da han alltid brukte å kjøre litt sikk sakk så det alltid kilte i magen. Konfirmasjonsbildet mitt ble tatt på sykkelen til pappa. Faktisk så har både jeg og lillebror konfirmasjonsbilde på Harley. Lillebror og jeg har hatt en veldig trygg og god oppvekst, kunne faktisk ikke hatt det bedre og vi har verdens beste pappa. Han gjør alt for at vi skal ha det bra, og om han har en 50 lapp igjen og det er en måned til han før lønning så hadde jeg eller min bror fått den siste 50 lappen om vi hadde trengt den til noe.

Min bror hadde en vennine en gang. Hun fikk ikke være sammen med han etter skolen fordi pappa gikk med vest, kjørte Harley og i følge nettopp media var kjempe kriminell. Det media glemmer å legge vekt på og dere som ser dere blind på det media skriver, glemmer å tenke over er at disse mennene er familie fedre, og mennesker som alle andre. De er glade i barna sine, konene sine, bikkjene eller andre dyr. De jobber på lik linje med deg for å tjene penger, og de betaler skatt. De er noe så enkelt som en gjeng med Harley entusiaster som samler seg for å dele sin interesse og kjøre på turer sammen. De treffes på arrangerte fester og treff og tar livet med ro.. Det er eneste forskjellen på deg og dem, bare at du også går på arrangerte fester, festivaler og lignende. Tror du da at det er mindre kriminalitet der? vel da kan du kysse meg i ræven! En gang i året her i bergen, arrangeres noe som kalles charity run, hvor mange bikere samler seg for å kjøre samlet. De må betale en liten sum for å delta, men de pengene går til, ja, Charity. De er omsorgsfulle mennesker som også bryr seg om sine landsmenn.

Jeg skriver dette innlegget fordi disse tingene er begynt å irritere meg rett og slett. Det irriterer meg hvor mange trangsynte mennesker det er som ikke ser at Bikerne også er mennesker. Media sier ditt og politiet sier datt, men de har ikke peiling, og driver rett og slett med trakkasering!

Jeg havnet i en diskusjon en gang med en som hadde låst seg på det media skriver, helt ok, men da jeg fortalte han mitt forhold til mc miljøet gikk det over til person angrep fra hans side. Jeg som alltid har vert ganske naiv og godtroende om alle fikk meg en liten vekker. Jeg ble rett og slett lei meg og skuffet over at enkelte mennesker kan være så nedlatende og feige. Han hadde ikke peiling på hva han snakket om.. Han siterte fint det som hadde stått i avisen dagen tidligere. Og hadde bestemt seg om at jeg og min far rett og slett var mindre verdige fordi vi står for det vi står for. Men vet dere hva? Jeg kommer aldrig til å endre min mening, jeg er en pappa jente, og uten om selve klubben (siden det er gutteklubb) kommer jeg nok til å følge hans fotspor! Jeg skal ha Harley en dag, og jeg skal kjenne den friheten som pappa forteller om. Jeg er STOLT av pappaen min og jeg er stolt av å være “oppvokst” på Harley.

Linn-Therese Landro Fortun

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin