Vittnesmål 69: Ännu en trakasserande och olaga kontroll!

olagakontroller

Jag var på väg i kanske vad man kan tycka något för kallt väder för att riktigt njuta mot Jönköping. För att hälsa på min son och få se lägenheten han och flickvännen skaffat!

Trots att det blåste storm så satt jag där på hojen med ett leende innanför hjälmen:-) Härligt att få se grabben igen! Kör de första fem milen hyfsat lugnt och lägger mig snart bakom en pickup för att få lite skydd mot vinden och rullar vidare mot Falköping.

 

Då jag strax märker att bilen framför sänker hastigheten kraftigt och höjer min blick framåt vägen och ser polisen som står och vinkar in bilen. Jag har inte fått nått tecken på att jag ska göra likaså utan förbereder mig för att fortsätta framåt. Då nästa polis frenetiskt flyger ut och vinkar febrilt åt mig. Jag suckar och svänger in .

Han kommer fram och jag ser att han säger nått till mig samtidigt som han nickar åt sin partner som står vid bilen de först stoppat. Jag skakar på huvudet och pekar mot öronen och börjar ta av mig hjälmen. Plockar ur lurarna med den sköna musiken och möts av en irriterad röst som påpekar . ’Är det inte lite för kallt för att vara ute och köra mc nu? Jag svarar lugnt samtidigt som jag ser i backspegeln att ännu en bil svänger in bakom mig och ut kliver en polis till från sin civila bil. ’Tycker du det?’ Jag ler åt han och tittar på polisen som står bakom mig och nickar åt den tredje som nu kommer fram från bilen framför för att ta det körkort jag nyss lämnat över till den första polisen.

Den som stoppat mig frågar nu. ’Vart är du på väg då? Jag ser på honom och skrattar och säger ’Åh jag är bara ute på en liten lätt tur till Jönköping ’. Han ser bort mot bilen där hans partner nu sitter och knappar in uppgifterna från mitt körkort . Och återgår till mig. ’ Vad ska du göra där då?’ Jag svarar absolut ingenting och ler igen och tittar på polisen bakom mig som satt sig i sin bil igen. ’Vilken klubb är du med i?’ Jag vänder honom ryggen och visar märket. Han nickar och fortsätter , ’Är det Sverige- modellen? ’Jag skrattar och svarar nej det är ett engelskt ord men visst jag är från Sverige.

’Han grymtar och går bort till partnern i bilen och dom pratade med varandra en stund innan han kommer med mitt körkort i handen och säger, ’Du blev stoppad förra året?’ Jag svarar. ’Vilken av gångerna? Han tittar med mörka ögon på mig och tillägger ’Det som ledde till en händelse! ’
’Vad undrar du nu över’ säger jag och ler och undrar om han ska ge mig mitt körkort igen? ’Vad blev utfallet av den händelsen?’ frågar han. Jag svarar nu trött och nickar mot mitt körkort, ’Det? Absolut ingenting’ precis som jag upplyste din kollega som det året stoppade mig att utfallet skulle bli!’

Han räcker över mitt körkort och mumlar ’Du kan åka!’

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin