• Hemsida
  • >
  • Payback Sverige
  • >
  • Vittnesmål 40: Privat vän vittnar om övervåld och polisens totala okänslighet!

Vittnesmål 40: Privat vän vittnar om övervåld och polisens totala okänslighet!

 Privat vän vittnar om övervåld och polisens totala okänslighet!

Jag och min fru var inbjudna gäster till Punisher MC:s årliga julfest. Jag är barndomskamrat med två av medlemmarna i klubben och umgås familjevis med dessa två och deras familjer.

Vi ankom till festen vid 19-tiden och det bjöds på öl och Chili Con Carne, Det var musik och trevlig stämmning hela tiden och jag såg inga som helst tendenser till bråk eller andra oroligheter. Uppskattar antalet gäster till cirka 30-40 personer.

Vid ett-halvtvå tiden hade några gäster begett sig hem och vi började runda av för att ge oss hemåt. Min fru fick hjälp av en tjej att ta sig in på toaletten, då hon är ganska nyopererad i knät och går på kryckor. Jag väntade utanför toaletten. Då hör jag hur någon slår upprepade gånger på porten. Någon vill in. Plötsligt rusar många poliser in i lokalen med dragna batonger, ficklampor och med halsdukar för halva ansiktet. Det var mycket obehagligt!

Jag fick svårt att andas och hostade. En kvinnlig polis bekäftade att det var pepparsprej. Tjejen som följde min fru på toaletten fick mycket svårt att andas och fick panik. Hon är astmatiker. Hon fick så småningom hjälp ut ur lokalen. Jag och min fru fick sitta en bra stund och vänta.

Eftersom jag och min fru satt vid toaletten såg vi inte vad som hände i övriga lokalen där flera av medlemmarna och gästerna satt direkt på marken i led. Några försedda med handfängsel.

Jag blev satt i ett av leden. Direkt på den blöta asfalten. Jag uppskattar att jag satt där i cirka två timmar. Kanske mer…

Jag och många med mig frågade vad som hänt och varför detta hände men fick inga som helst svar av poliserna.

En kille fick till slut nog, reste sig upp och sa att han inte finner sig i denna behandling. Han gick mot en av poliserna och blev då nedbrottad på marken och slagen. Jag uppskattar att 5-7 poliser var aktiva i nertagandet av honom. Det var brutalt och jag uppfattade det som kraftigt övervåld. Långt mer än situationen krävde. Jag upplyste polisen flera gånger om att det var fara för vår hälsa att vi tvingades sitta på blöt asfalt under så lång tid. Detta ignorerades totalt.

Efter flera timmar släpptes vi och polisen lämnade.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin