• Hemsida
  • >
  • Payback Sverige
  • >
  • Vittnesmål 35: Smärta, andnöd och ögonsjukdom inget skäl att sanera ögonen efter pepparsprejning, enligt polisen!

Vittnesmål 35: Smärta, andnöd och ögonsjukdom inget skäl att sanera ögonen efter pepparsprejning, enligt polisen!

 Smärta, andnöd  och ögonsjukdom inget skäl att sanera ögonen efter pepparsprej, enligt polisen!

Lördagen de 10/12 var jag på min mc-klubbs julfest i Punisher MC:s klubblokal. Det var en trevlig, privat fest med inbjudna gäster, familj, släkt, arbetskamrater och vänner från andra klubbar. Det förekom inga bråk, hot eller våldsamheter. Alla hade roligt.

Någon gång efter 24.00 gick jag ut genom dörren och möts då av en mörkklädd, maskerad person som rusar emot mig och trycker upp mig mot väggen. Jag frågar vad det är frågan om då jag inte uppfattar att det är en polis som kommer emot mig och jag försöker vända mig om för att se vem som attackerar mig. Jag får då armarna uppbrutna på ryggen och blir pepparsprayad i ögonen. Efter det tvingades jag sätta mig på asfalten i ösregnet utan ytterkläder. Det var 3 plusgrader ute…

Senare flyttas jag till en plats längre bort, stående i snöblandat regn. Där får jag lämna personuppgifter och polisen ska fotografera mig. Jag frågar då om jag är misstänkt för något brott men får inget svar. Jag vägrar då att låta fotografera mig utan säger att de i så fall får ta in mig till stationen och visa mig ett beslut på gripande innan de fotograferar mig. Jag vill också ha svar på mina frågor.

Jag frågar återigen vad det är frågan om och varför detta händer utan att få några svar. Jag ber återigen, upprepade gånger, om servetter för att sanera mina ögon.  Jag ser inget på grund av pepparsprayen och den ögonsjukdom jag har som gör mina ögon extra känsliga. Jag har en intensiv smärta och svårt att andas på grund av sprayen. Ingen svarar på tilltal. Jag får ingen möjlighet att torka bort sprayen. Jag hör hur flera poliser står och hånskrattar. Jag ber att få prata med någon ansvarig men bemöts med tystnad. Ingen svarar på tilltal.

Jag flyttas tillbaka får återigen sätta mig på den våta asfalten. Jag ber om filtar som vi kan värma oss med då alla börjar bli kraftigt nedkylda. Ingen som helst respons från någon av poliserna, Efter flera timmar ute på den våta gårdsplanen börjar jag kunna se lite igen. Runt om mig sitter samtliga festdeltagare på den våta gården utan ytterkläder i snöblandat regn, flera endast
i t-shirt.

Jag ser hur en av gästerna reser sig upp med orden: Nu finner jag mig inte i att sitta här mer, och börjar gå. Nio poliser hoppar då på honom och bryter ned honom på asfalten. När han ligger ner börjar en av poliserna att sparka på honom tills dess att hans kvinnliga kollega stoppar honom.

Ytterligare tid förflyter innan de tar oss en i taget bort till klubblokalens ingång där de återigen tvångsfotograferar alla. Då det är min tur vägrar jag återigen med hänvisning till att jag vill veta vad jag är misstänkt för eller vad det handlar om. Jag får inget svar. Två poliser håller fast mina armar och jag blir tvångsfotograferad.

Därefter kommer jag in i klubblokalen och ser hur polisen slagit sönder porten/dörren in, möbler, rivit ner inredning och slagit sönder köksutrustning (2 st smörgåstallrikar) glas m.m. Jag stannar inne för att värma upp mig då jag är kraftigt nedkyld. Jag har smärtor i axlar och armar samt ögon. Jag uppfattar inte när polisen lämnar platsen.

Jag tillbringar totalt tre och en halvtimme ute i kylan och regnet utan att någon överhuvudtaget svarar på varför detta sker eller om jag är misstänkt för något brott. Jag är aldrig tidigare straffad och är på inget sätt kriminell.

Ingen av poliserna svarar på tilltal eller informerar om vad saken gäller. Det tar tid innan jag ens förstår att det är polisen som attackerat mig då de är maskerade så att endast ögonen syns. Jag blir utsatt för pepparspray då jag ställer en enkel fråga och vill se vem som hoppat på mig. Jag försöker inte göra motstånd utan är tvärtom mån om att bemöta poliserna med respekt och frågar på ett trevligt sätt vem de är och vad de vill.

Jag får därefter tillbringa tre och en halvtimme ute, sittande direkt på våt asfalt i snöblandat regn utan att få hjälp att tvätta ögonen eller en filt att värma sig med. Jag blir fotograferad utan att ha fått veta av vilken anledning. Jag blir hånad och utsatt för övervåld. Jag får bevittna mycket grovt övervåld mot en kamrat. Vår lokal blir sönderslagen och förstörd utan anledning. Samtliga poliser på platsen vägrar svara på tilltal och ge en förklaring till agerandet. Jag blir inte förhörd och får ingen som helst förklaring eller information. Jag blir endast utsatt för förnedring och våld!

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin