• Hemsida
  • >
  • Payback Sverige
  • >
  • Vittnesmål 33: Polisen förstörde framgångsrik rörelse på grund av ägarens släktskap med biker!

Vittnesmål 33: Polisen förstörde framgångsrik rörelse på grund av ägarens släktskap med biker!

nyannons2jpeg

Nedan följer ett vittnesmål från en anhörig vars släktkap är enda och uteslutande anledning till polisens förföljelse gentemot honom och hans i allt övrigt prickfria näringsverksamhet. Vittnesmålet är väldigt viktigt på det sätt att det påvisar att polisens olagliga förföljelser av bikers inte slutar där utan även spiller över vådligt på alla anhöriga.

Stigmatiserad anhörig får se framgångsrik och välskött krogverksamhet förstörd!

Mitt namn är Collins Voja Lapadatovic och jag är en av två delägare av restaurang Beach Club Gröningen i Helsingborg. Min insändare nedan hänvisar till alla de kommentarer och inlägg som gjorts med de fyra artiklar som skrivits om oss i Helsingborgs Dagblad med anledning av att min bror är provmedlem i Hells Angels. Där av har polismyndigheten avstyrkt vår förlängning av serveringstillståndet. Vi har nu överklagat till Länsrätten och hoppas på att få rättvisa skipad. Om vi skulle förlora kommer vårt sommartillstånd också att ifrågasättas och det innebär spiken i kista för oss. Att bli behandlad på detta sätt är hemskt och att bli dömd för ”guilt by association” känns inte rätt. Här kommer min insändare i hd.se:

Efter att jag har läst alla kommentarer här på hd.se kan det konstateras att sakfrågan är i princip frångången. Att samtidigt läsa alla de negativa inläggen om mig själv och vår verksamhet Beach Club blir man både arg och ledsen. De som känner oss vet hur sanningen ligger till och att det inte är någon annan än jag och Emma som är de slutliga beslutsfattarna på Beach Club. Ingen annan och då menar jag ingen annan har ekonomiskt intresse i detta bolag mer än vi. Att påstå att Hells Angels ligger bakom och att vi är bulvaner är patetiskt och en ren lögn. Ingen som smutskastat oss här har en aning om hur det ligger till och jag kan närsomhelst ta denna diskussion med de personer som så önskar och som är intresserade av att vilja veta sanningen.

Sedan vi tog över krogen i slutet av marsmånad tills dagens datum kan samtliga leverantörer, myndigheter, banker, revisorer, hantverkare, anställda mm. intyga att det aldrig varit någon annan än jag och Emma som företräder verksamheten. Det stämmer att jag har en bror som är provmedlem, det stämmer att det funnits personer från H-A på vår krog vid ca 10 tillfälle i somras och ätit vår mat samt betalat för sig. Det stämmer också att jag skulle investera gemensamt med vänner (ej personer från H-A) i ett fastighetsbolag. Detta bolag hade inget med H-A´s klubblokal att göra. Affärsiden rann ut i sanden och bolaget har aldrig bedrivit verksamhet och så vitt jag vet har ägaren (den så kallade 55-åringen) inget med H-A att göra.

Att min bror valt att vara provmedlem får stå för honom. Vad jag till hans försvar kan skriva är att han aldrig någonsin under sina 54 år begått brott. Han är seriös i allt han gjort, vunnit SM i western ridning, kvalificerat sig till SM i bodybuilding, erkänd som en av de bästa legitimerade kiropraktorerna i Skandinavien. Allt han gjort är med en 100 % inställning och seriositet. Nu har han valt att ha H-A som sin MC klubb. Vi alla som känner min bror Dragisa vet också att han är lite ”udda” på ett positivt sätt. Men vi vet också att han har ett stort och gott hjärta och han har hjälpt många åtskilliga tusentals människor och ställer upp i vått och torrt.

Jag har också alltid förlitat mig på polismyndigheten och inte haft något ont att säga om dem. Att jag inte fått svar på mina fruktlösa försök om ”koppling” är för mig än idag ett mysterium. Att påstå att det ligger underrättelseverksamhet bakom och att man inte kan uttala sig i detta läge är näst intill löjligt. Skulle jag vara av rikssäkerhets risk? Jag kan enbart se en anledning till att man inte talar i klarspråk och det är att man inte har mer att lägga fram än vad som framkommit. Att det sedan finns video/foto dokumentation på att H-A varit på vår krog kan man även göra på nästan vilken krog som helst. Att det sedan finns poliser som talat vilt och brett om att H-A styr vår krog till den enskilde medborgaren i Helsingborg gör givetvis inte saken bättre och ryktesspridningen är igång. Det är ju polisen som säger detta och då stämmer det, eller?

Jag kan idag förstå att polisen ser en koppling med mig till H-A, men jag kan lova att minst hälften av Helsingborgs krogar har samma koppling som mig om inte mer (förutom min bror). Betyder det att man skall avstyrka allas tillstånd då eller få en verksamhet så lamslagen som man fått med vår? Betyder det att H-A har med min verksamhet att göra? Jag svara med ett stort NEJ! Det finns ingen lag som säger att jag inte får umgås med vem jag vill. Det finns heller ingen lag som säger att min verksamhet skall bli drabbat av detta. Om jag så skulle umgås dag och natt med hela H-A så är det mitt val och verksamheten skall inte drabbas av detta. Har inte Mc klubbar rätt att gå ut och äta som alla andra människor?

Jag är också så pass gammal att jag vet vem jag umgås med och skulle jag på ett eller annat sätt se eller uppleva något som kan uppfattas kriminellt så hade jag aldrig haft ett sådant umgänge, vare sig om det är H-A eller annan person. Det ligger inte i min natur att döma en människa för deras åsikter eller tillhörigheter, jag kan enbart bilda mig en egen uppfattning av de människor som jag träffar. Om jag sedan väljer att umgås eller ej är mitt eget val. Varför polismyndigheten idag gjort vad de gjort mot oss kan jag inte svara på mer än att enbart spekulera. Men jag är övertygad om att en dag kommer sanningen att komma fram och den är inte vad polismyndigheten vill göra sken av i dagsläget. Jag hoppas också på att man lägger fram de förarbeten som ligger till grund för denna avstyrkan från polisens sida när väl Länsrätten tar upp vårt ärende.

När det kommer till våra folkvalda politiker som beslutat i enlighet med polismyndigheten kan jag inget annat än skaka på huvudet. Att man i sådant här unikt fall inte är mer intresserad av yttrandet från polisen är skandalöst. Men det är klart att det känns bekvämare att bara slå fast än att ta fram och läsa och ifrågasätta. Att sedan skylla på att man inte får eller kan ifrågasätta är ren lögn! Det är deras arbete att se objektivt och ligger i deras intresse att se att allt gått rätt till. Att de sedan hade avstyrkt hade jag respekterat, men att inte ifrågasätta yttrandet? Jag hoppas inneliggen att vårt ärende fått de att tänka om så att andra blivande krogägare inte får samma orättvisa behandling som vi på Beach Club har fått.

Nu är det många av er som ser negativt vill skriva och ifrågasätta om ditten och datten med detta inlägg, men jag har inte mer att säga i detta nuläge tills annat kommer fram så som Länsrättens dom. Skulle det vara så att man slår fast tillståndsutskottets beslut kommer vi att sälja Beach Club och har blivit en erfarenhet rikare i livet. Ekonomiskt skulle detta innebära en katastrof, men vi har vår hälsa kvar och livsglädjen finns. Jag vill samtidigt passa på att tacka er alla för det enorma stöd vi har fått både här per brev och via telefon. Med detta vill jag önska er alla en riktigt God Jul och ta hand om era familjer (gäller även er negativa).

Tack för ordet!

Collins Voja Lapadatovic
Ägare till Beach Club

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin