Upprepade polistrakasserier på grund av en supportertröja!

Upprepade polistrakasserier på grund av supportertröja!

Jag var i en annan stad över en helg, jag var där med vänner från en MC-klubb och vi besökte där en lokal MC-klubb. Vi var på fredagen ute på stan och allt gick väldigt lugnt till och det fanns inget för polisen att anmärka på, men trots detta gjordes såklart ett flertal försök att stoppa oss från att gå ner på krogen. Dom hade bl.a. en ”trafikkontroll” ca 23.30 på kvällen, just på den plats vi var tvungna att passera ned mot stan vilket dom visste, i vilken dom även stoppade oss gående och försökte kräva leg. Det lyckades de inte med då alla bara passerade utan att lyssna och detta gjorde dem mindre glada. Kvällen passerad lugnt och städat och alla hade kul.

Dagen efter hade dom från klubben åkt hem och jag var kvar med vänner från den lokala MC-klubben och jag och en till gick ner på krogen. Som vanligt bar jag en tröja med supportmärke för en viss MC-klubb. Från att vi kom in på krogen hade vi poliser efter oss inne på krogen som väldigt uppenbart följde oss med blicken vart vi än gick där inne. När vi sedan skulle gå hem en stund innan krogen stängde gick vi ut och när vi kom runt hörnet möts vi av de två poliserna som nyss vart inne på krogen. Det var uppenbart att de väntade på oss. De tar oss åt varsitt håll och frågar massa frågor som vad jag gör i den stan, varför jag bär sådan tröja, hur vi känner varandra. Dom fiskade efter om vi hade tagit droger m.m. m.m. Tog leg och kollade upp oss givetvis. Min vän sa att han aldrig blivit förföljd eller stoppad på det viset tidigare.

Några dagar senare var jag åter i den stan för att umgås med mina vänner på klubben. Jag och samma person som var med i ovan nämnda situation skulle åka och ta ut pengar och åker ut från klubben. Vi märker först inte att en Saab följer efter oss. De hade stått nära klubben och väntat på just min bil. Det är helt uppenbart. Vi stannar för att ta ut pengar vid en mataffär, då stannar dom bakom oss och ut kommer två civilare. Jag hade inte begått nått trafikbrott, inte ens glömt använda blinkers, och min bil är skriven på mig, skattad, besiktad och har aldrig förekommit i nått slags kriminellt sammanhang.

De ger oss ingen anledning till att de stoppar oss utan ber oss kliva ut och tar leg för att kolla upp oss. Jag har även nu min supporttröja på mig. De frågar vad jag gör i den stan och massa andra dumma frågor. De säger att de ska gå igenom oss och bilen. Får ingen förklaring varför. De gör detta precis framför ingången till en stor mataffär – som för att förnedra oss maximalt då det är väldigt mycket folk i rörelse där. De genomsöker både oss och bilen. Det enda dom hittar är en morakniv i dörren som, är min pappas, jag använt när jag meckat med bilen. Dom tror inte på det utan tar kniven och gör en anmälan om brott mot knivlagen. Och när utredningen är klar får jag sms ang om jag vill ändra något – utan att jag fått se pappren. Och när jag får detta på mail har de förvrängt mina ord och säger att jag erkänner brott och har uppgivit helt fel inkomst m.m. Jag skriver rättelse på allt detta och åtalet blir nedlagt direkt.

Vi har nu blivit stoppade 2 ggr inom en vecka och i mina ögon har jag blivit behandlad som att jag vore kriminell och förnedrad inför folk då jag blir genomsökt utanför en stor mataffär. Min vän säger återigen att han aldrig varit med om detta, utan det måste bero på mig alternativt oss båda. Och jag är säker på att min supporttröja har en hel del med saken att göra. Till detta ska tilläggas att Jag är helt ostraffad, har aldrig blivit tagen av polisen eller förekommit i något kriminellt sammanhang någonsin. Jag har ett arbete som skulle kunna påverkas av att folk ser mig bli genomgången av polis. Det ser helt enkelt inte bra ut, och jag har en legitimation jag är rädd om. Jag anser mig ha blivit väldigt kränkt i och med detta. Men detta är ju tyvärr bara två exempel på alla gånger de tar leg och registrerar oss alla.

Trogen supporter

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin