• Hemsida
  • >
  • Payback Sverige
  • >
  • Olaga – Kontroll, registrering, fotografering och husrannsakan av kristen mc-klubb! Del 1/2

Olaga – Kontroll, registrering, fotografering och husrannsakan av kristen mc-klubb! Del 1/2

payback_Support12_v3

Poliskontroll i Hälsingland

Vi var 5 st som den 8:e mars 2014 var på väg till ett enkelt barhäng hos en klubb i Hälsingland. När vi hade svängt in på byvägen så ser jag att det är en poliskontroll och jag frågar då om samtliga är bältade och jag får ett ”Ja” från samtliga i bilen.

Polis går fram till chauffören för körkort och nykterhetskontroll samtidigt som en polis kommer till min dörr, jag sitter som passagerare fram, och rycker upp dörren och vill se mitt id. Jag frågar varför och vad vi är misstänkta för. Ni är inte misstänkta för någonting men detta är något som ni får räkna med när ni rör er i dessa miljöer. Vilka miljöer, frågade jag då?

Samtidigt så drar dom ut passageraren som sitter bakom mig p.g.a. att han enligt polisen inte hade varit bältad viket han var naturligtvis. Vi skulle då också slippa åtalseftergift om vi inte trasslade.

Ett par andra poliser öppnar bagaget och tar ut våra västar för identifikation och fotografering. Också detta protesterar jag mot men får då till svar att det är ingen registrering, utan dom gör bara en anteckning i ett kollegieblock.

Jag låter då polisen vid min sida veta att jag kommer att göra en polisanmälan på denna olagliga kontroll, registrering och husrannsakan, då man olovligen öppnade bagageluckan.

Jag gjorde också en polisanmälan och blev kontaktad av en internutredare och vi hade sedermera ett telefonförhör som också spelades in och jag fick ett utskivet protokoll. Efter denna händelse så gick jag med i Payback för jag förstod att vi behöver vara organiserade för att kunna ha en talan när det gäller dessa trakasserier.

Lars
Chapter President Tribe of Judah MM Sweden

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin