• Hemsida
  • >
  • Payback Sverige
  • >
  • Don Quijote slogs mot väderkvarnar – Svensk Polis slåss mot tröjor och västar!

Don Quijote slogs mot väderkvarnar – Svensk Polis slåss mot tröjor och västar!

Don Quijote hette en något tragisk riddare som fäktades och slogs med väderkvarnar i en 1600-tals roman skriven av Miguel Cervantes. Den moderna motsvarigheten utgörs av Svenskt polisväsendes något fånigare och mer patetiska kamp mot tröjor, västar och mot bikers överlag. För bikerförföljel-serna är ju samtidens tydligaste exempel på en ren häxjakt som hos media, allmänhet och besluts-fattare framkallat en direkt masspsykos.  

Don Quijote slogs mot väderkvarnar – Svensk Polis mot tröjor!

Det var en helt vanlig vardag som jag skulle köra barnen till skolan så jag lastade in dem i skrutten. Kom till skolan där stod polisen och hade en helt vanlig körkortskontroll.

Jag, min slarver, hade inte detta med mig. Jag skulle ju bara köra ungarna men det var ju bara till att stanna och erkänna att jag inte hade kortet med mig. Synd om mig, tyckte jag.

Men, när jag vevade ner rutan så var det nog inte så mycket körkort som pratades.utan för att jag hade en tröja som där stod SUPPORT YOUR LOCAL BIG RED MACHINE på. Med lite eldflammor och dödskallar på armarna.

Då fick den här lilla unga polisen mål i mun.1. Om jag visste vad den texten stod för. 2. Att sådana tröjor inte borde få finnas 3. Han skulle minsann inte tillåta såna saker. Lite mer som jag inte kommer ihåg.

Jag själv sa inte så mycket. Blev nog lite paff över hans sätt. Men det slutade med att jag fick åka ifrån platsen efter ett tag med löfte om att komma tillbaka och visa mitt körkort för att slippa böter som var på 300 kr.

Det stör mig inte att köra tillbaka för att visa körkortet men hans predikan om min tröja gör mig väldigt arg. Men jag har den kvar och bär den än i dag. Den är varm o go.

B.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin