• Hemsida
  • >
  • Payback Sverige
  • >
  • Vittnesmål 57: Polisen: ”Detta har du varit med om förr, så du borde vara van!?”

Vittnesmål 57: Polisen: ”Detta har du varit med om förr, så du borde vara van!?”

chappen2

 Polisen: ”Detta har du varit med om förr, så du borde vara van!?”

Den 1 juni 2012 åker jag och min 4-åriga son med en väninna upp till High Chaparall, för att vara med på träffen ”Till Minne av Swedish Bike Meet”.

När vi kommer fram står cirka 20-30 poliser och vinkar in oss i ”fållor”. De hade tre stycken och vi fick köra in i den längst till vänster. Min väninna som körde fick visa körkortet och blåsa.

De ber om min legitimation. Jag ser att de fotograferar mitt körkort flera gånger och försvinner sen bakom ett skynke med det. Helt plötsligt står de bakom bilen med det och en annan polis skriver på sin dator.

En ny polis och säger till oss att gå ur bilen för de ska gå igenom den. Väl ute tar de min handväska och går igenom den. Jag blir även visiterad av en kvinnlig polis. Efter det får jag tillbaka mitt körkort. De hade det i cirka 20 minuter…

Polisen börjar gå igenom bilen. Då kommer en annan polis fram och säger till oss att gå med honom. Vi får gå med bort till fållan längst till höger och stå där medan de går igenom bilen.

Vi har hela tiden en polis som ”vaktar” oss från de sa till oss att stiga ur bilen tills vi fick gå in i den igen. Det tog cirka 45-60 minuter.

Vi fick stå undan ett tält eftersom det regnade men min jacka låg i bilen och det var kallt.

Min son blev upprörd över deras agerande speciellt under visitationen. Han fick också stå ute i 45-60 minuter i bara tunn sommarjacka.

När jag frågar en polis vad de tror vi har i bilen och om det kommer att dröja länge tills vi är färdiga, får jag svaret: Detta har du varit med om förr, så du borde vara van!!???

Under hela helgen vimlade det av poliser på campingområdet. Förbi vår camp körde det förbi polisbilen med 15 minuters mellanrum. Två pikébilar stod utanför större delen av lördagen precis utanför vår tält. De kom även gående i grupper på 2-4 poliser hela tiden.

Eftersom det hela tiden var nya poliser som kom förbi så får man anta att hela Jönköpings Läns poliser var på High Chaparall.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin