Vittnesmål 37: Astmatiker pepparsprejades och vägrades ögonsanering!

Astmatiker pepparsprejades och vägrades ögonsanering!

Söndagen den 11 december cirka 02.00-03.00 slår polisen in porten på Punisher MC:s privata julfest. När dörren är inslagen vänder jag mig om och ser poliser springa in. En hög ljudnivå uppstår och jag tar upp händerna över huvudet. Det resulterar i att jag blir pepparspejad i ansiktet. Jag svajade till och så knuffade de våldsamt in mig i räcket intill scenen så smärtor uppstår på kroppen (kraftiga blåmärken uppstår).

En tjej på festen tar sig bort till mig. Hon undrar hur jag mår eftersom jag har astma. Hon blir omedelbart omhändertagen. Jag ber om att få något fuktigt att torka av ögonen med vilket inte blir av.

Vi blir utledda en och en där vi kroppsvisiteras. Väl ute på asfalten fick vi sätta oss ner i säkert två timmar i regn, blåst och dåligt väder. Efter ett tag reste sig en killarna upp och ville ej sitta mer på blöt mark. Då hoppade uppskattningsvis 6-8 poliser på honom. Därefter fick vi gå in en och en efter att vi blivit fotograferade.

Jag blev oprovocerat pepparsprejad och inknuffad i ett räcke. Blev nekad sanering av pepparsprayet i ansiktet trots att jag upplyste om att jag har astma. Dom tvingade oss att sitta på blöt asfalt i regn och 3 grader utan ytterkläder i över två timmar.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin