Mer olaga och trakasserande Poliskontroller!

.: David Mann and American Rodder

Mer olaga och trakasserande Poliskontroller!

Jag och mitt ex var på väg till svärmor i Strängnäs under påsken. Jag var långledig och började redan på torsdagen med lite pilsner och vi skulle åka på fredagen.

På fredagen när vi börjar åka så stannar vi till vid vårt lokala Eurostop (Arlanda stad/Märsta.) Jag sitter i telefon med en broder och har en öl i handen så jag väljer att stanna kvar i bilen, dels för dessa orsaker men även för att hålla koll på bilen då den är full med saker bl.a datorer osv. Jag ser efter ett par minuter att pikesnuten cirkulerar runt parkeringen och tänker inte mer på det. Dom kommer sen förbi vår bil och jag ser hur dom stirrar på mig och min väst när dom passerar.

Exet och styvsonen kommer tillbaka till bilen och jag påvisar då för henne att ta det lugnt då jag ser att piken är på väg mot oss igen och dom ligger mitt i körbanan så det går inte komma förbi dom. Exet tar det lugnt, släpper förbi dom och nu verkligen stirrar dom ut mig och synar mig till den graden att jag påvisar för tjejen att vi kommer att bli stoppade! Hon reagerar som vilken annan person som helst som inte är van med denna förföljelse och jag väljer att inte säga emot henne utan är bara tyst. Vi åker sen ca 600 meter till Statoil för att handla tobak och hon hinner inte ens stänga av bilen före det att snuten knackar på rutan och begär körkort.

Under hela deras samtal så stirrar snuten som har klivit ur bilen, på mig! Exet lämnar körkortet och dom ställer rutin frågorna, är det din bil osv. Sen ska hon blåsa och hon blåser 0. Samtidigt som snuten då frågar/säger till mig “Jaha, så det är till att börja tidigt idag?!” varpå jag påvisar med artig röst “nej, jag började igår”, och återgår till mitt telefonsamtal. När kontrollen är klar så väljer exet att snabbt som fan lämna bilen och tar med sig min styvson in i butiken. Jag påvisar då för min broder att ölen är slut och jag måste till bakluckan för att hämta en ny men det är lika bra vi lägger på för dom kommer att vilja snacka med mig!

Mycket riktigt. Jag slänger burken i återvinningen och hämtar en ny när dom ropar: “Du, kom hit. Vi vill snacka med dig”. Jag öppnar min öl och går mot dom och dom blåser upp sig ungefär som om jag skulle ge mig på dom! Dom börjar fråga dom vanliga frågorna om namn osv. Sen pekar dom på västen och frågar “Vad är det där då?” Varpå jag fortfarande med artig ton och korrekt svenska påvisar att jag tillhör en motorförening därav MF på ärmen av tröjan. Dom gör samtidigt en slagning på mig och ja jag ser på dom att dom inte direkt är imponerade av det dom läser. Jag är dömd för 3 rån, olaga hot, misshandel osv. till totalt 3, 8 år.

Dom fortsätter att fråga ut mig och jag ser då att exet tar sin tid i butiken för att hon inte vill utsätta min styvson för detta vilket jag är helt med på! Dom börjar fråga mig om samröret med en klubb då jag varit där på fest vintern innan, mitt samröre med Xxxx MC då jag 1 år tidigare gick som hängis till dom och jag svarar på dom saker jag kan svara på enligt den kodex som vi lever efter! Dom märker att jag inte svarar på det dom frågar om men då jag bemöter dom artigt så kan dom inte gärna ge mig batongen!

Jag dricker upp min öl och påvisar för dom att nu vill jag vänligen återgå till bilen då familjen och jag är på väg att fira påsken ihop med svärmor och dom väntar på oss! Då släpper dom mig och avslutar det hela med att “Ja, tur för dig att du bemöter oss artigt. Men du ska ha förbannat klart för dig att vi håller ögonen på dig” Jag nickar ett ja och tar med mig några fler öl in i bilen. Dom åker därifrån och då först kommer exet med styvson ut till bilen!

“Cockroach”

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin