• Hemsida
  • >
  • Payback Sverige
  • >
  • Kränkande och olaga kontroll på grund av bärande av supportertröja – på moped!

Kränkande och olaga kontroll på grund av bärande av supportertröja – på moped!

kontroll

Kränkande och olaga kontroll på grund av bärande av supportertröja!

Skulle till skolan och hade missat bussen så jag tog moppen, var då 15 år. Drog på mig min Support 81 Eskilstuna och for iväg. Efter några kilometer såg jag en polisbil som höll på att ställa upp grejor för en fartkontroll. Sen såg jag att dom körde ut efter att dom hade sett min rygg. Jag svängde av insikt eller något in på en grusväg. Kort därefter kom dom inrullande och skrek att jag skulle sära på benen. Blev då visiterad och id-kollad. De frågade om jag hade t.ex droger eller vapen i moppen. Sen kollade dom om den var stulen.

Det bästa är att det var en 30-moppe och jag körde betydlig fortare. Men själva mopeden brydde dom sig inte om överhuvud taget.

Den ena snuten sa efter visitationen ”Vilken ful tröja du har”. Jag sa då, för att jag blev lite tjurig att han var ful, hans kollega kom då in i bilden och sa att jag inte har rätten att säga så. Då sa jag att hans kollega inte har rätten att kränka mig genom att säga att jag har fula kläder.

Då sa han att hans kollega inte menade det, utan att han mena att han inte tycker om tröjan för att det betyder att jag stödjer prostitutionshandel, droghandel m.m.

Sedan åkte dom bara därifrån, antar att det var på grund av alla tjänstefel osv.

Rasmus Ljung

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin