• Hemsida
  • >
  • Payback Sverige
  • >
  • Vittnesmål från kräftfestdeltagare under polisrazzian mot Hells Angels MC Luleå i lördags!

Vittnesmål från kräftfestdeltagare under polisrazzian mot Hells Angels MC Luleå i lördags!

Vittnesmål från kräftfestdeltagare under polisrazzian mot Hells Angels MC Luleå!

Jag försöker tänka tillbaka på razzian, vad som hände men det är mest förvirring (hade dock bara druckit en halv cider så ingen berusning.) Jag har sett filmerna från den, men de visar ingenting jag sett.

Jag stod mitt framför huset med en massa vänner och bekanta när de kom (polisen påstår att vi var runt 50 stycken så jag får väl tro på det) väntade på att vi skulle få sätta oss till bords, klockan är nog strax efter sju. Jag uppfattade att de kom från vänster sida, från grannens tomt. Jag tror jag minns att de skrek nåt, att de var från polisen, men det kan jag ha inbillat mig.

Nästa sak jag minns är att jag står vid höger hörn av huset och nu står det poliser där med, nån skriker – in ska vi hur vi än måste bära oss åt. Eller rättare sagt så minns jag det. Jag misstänker att jag flyttat mig från mitten av huset till hörnet för att jag egentligen var på väg till husvagnen som stod på höger sida av huset. Våran (min och min makes) husvagn, som vi haft med på kräftskivan i några år då det är så enkelt att lägga sig när man är less och vi är två, där även vår hund höll hus.

Vid nästa minnesbild har jag förflyttat mig till husvagnen och skriker i vild förtvivlan åt alla invällande poliser att jag måste få ta ut min hund. En kvinnlig polis griper tag i min arm och försöker kolla min puls (öhhh… ovanligt att ha hög puls i ett sånt här läge?!) Det kommer fler kvinnliga poliser och jag minns inte vad jag säger förutom att de inte får skada min hund. Jag bönar att de inte ska skada henne. De vill veta vilken ras hon är och diskuterar… Det känns virrigt dom emellan. Jag vet att nån fotar mitt legg och nån sliter och drar i mina kläder för visitation och jag har ingen aning om hur mycket eller lite av min kropp som blottas och det kan vara samma polis för jag är i chock. Vid nåt tillfälle blir jag ombedd att sätta mig och stoppa händerna mellan knäna för att inte utgöra fara?! (Vem upplevs som farlig för vem??) Jag ska lugna ner mig för hunden, jo det går ju lätt då jag hör henne klösa inifrån husvagnen i allt liv medans en helikopter surrar över huvudet och polishundar skäller…

En manlig, rätt så vettig polis,  dyker och och jag upplever att han försöker lösa problemet på ett vettigt sätt faktiskt. Jag får till sist ta lös husvagnsnyckeln från min knippa och ge den till polisen som låser upp dörren och jag ska få ta ut min hund, då hör jag en annan manlig polis säga att vi skjuter den om den kommer lös!!!

Öppnar dörren och nu är nog min puls på 200 och benen bär mig knappt längre, tänk om hon smiter när jag öppnar?? Men hon har krupit in under bordet och vill inte komma ut till en början men kommer ändå och vips är vi ute och blir visade mot grinden ut mot vägen och bakom min rygg upprepas orden – vi skjuter om hon sliter sig.
Väl ute på gatan frågar jag en polis vad jag ska göra nu? Jag är fri att gå får jag veta. Hennes halsband är lite för stort och det har vi inte brytt oss om förut men nu i denna stund är jag fullkomligt hysterisk och rädd att hon sliter sig. Vilket hon inte gör. Jag skriker åt folk som försöker närma sig oss då jag är rädd att hon ska bli ännu mer stressad (jag själv är ett vrak) och drar med henne i mörkret, kylan och regnet utan jacka för den fick jag inte ta. Ringer en anhörig och ber denne hämta hunden, vilket troligen tar mer än 30 minuter. När hunden är hämtad är jag inte längre rädd utan arg!

Jag går tillbaka och står med alla andra utanför och tittar på medans poliserna har spärrat av huset och området med plastband och folk släpps ut en och en.

Till sist är vi några som beger oss till en annan mc klubb där de givetvis öppnar dörren för oss, kokar kaffe och blandar starka drinkar. De flesta av kräftskivebesökarna kommer dit och vi får faktiskt tom dit maten och festen kan ta vid ändå. Vid midnatt har polisen lämnat klubbhuset och vi åker tillbaka och har fest iallafall, musiken kopplas direkt från mobiltelefonen då datorerna försvunnit med polisen, men problem är till för att lösas!

Får sen till mig att det var:
4 civila bussar
2 målade bussar
3 målade bilar
4 civila bilar
1 helikopter
3 hundar
3 fogdar
37 poliser
som gjorde besök på klubben så någon polisbrist verkar det ju inte vara talas om iallafall.

Jag hör polisen säga att de varit artiga, tja…. Det kanske de var om de anser att det är att hota med att skjuta min bästa vän.

Jag hör en polis uttala sig om att de hade fått till sig att det skulle bjudas på narkotika av klubben samt att de misstänkte vapenbrott (grovt kan det tom ha varit) och att det var detta som var anledningen till polisen antagligen ganska så påkostade besök.

Låt oss då se vad de kom fram till dessa minst 37 poliser mot (troligen fler) och 3 fogdar. Nå de tog två stycken (ej medlemmar) för ringa narkotikabrott (försvarar ej men jämför det mot en krognatt) och fogden lyckades plocka en silverkedja av en person som hade ett värde på mindre än tusen kronor samt ta 1300 av en annan i kontanter för en obetald skuld. Inget vapenbrott. Dessutom hann polisen slå sönder rutor för att ta sig in trots att dörrar stod öppna.. Makalöst! Är intelligensnivån redan sänkt vid intagningarna på polishögskolan?! Påminner mig om en annan razzia när de slog sönder ett dörrhandtag ut till ett garage trots att dörren inte ens var låst….

Då jag numer befunnit mig i miljön i över tio år synar jag polisens bluff på en gång. Hade man velat hade man kunnat gå in tidigare under dagen och därmed sluppit kalla in hela länets poliser med alla kostnader som medfördes. Nej man väntar tills 15 minuter efter maten skulle serveras, så de flesta säkert skulle dykt upp. Har fått höra av vänner som var där och ej bikers att de fått frågor av poliserna som vad de gör på ett sånt ställe, att de kan vänta sig att råka ut för detta igen om de återkommer. En mörkhyad vän till oss hade fått frågan om han inte var malplacerad?! Say whaaat?? Sen när spelade hudfärgen nån roll? Har ni rasister inom norrbottniska poliskåren??
Det här handlar om att visa musklerna (där det inte ens är farligt, testa orten nästa gång vetjja), stigmatisera klubben ännu mer, få vanligt folk att inte våga sig dit. Trötta ut medlemmarna så de kanske om ni har tur inte orkar eller vill arrangera fester igen.

Men vet ni vad jag tror? Jag tror att nästa års kräftskiva är minst dubbelt så stor, dock utan vår hund, hon får stanna hemma i säkerhet.

C V E

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin