Vittnesmål 9: Får polisen verkligen göra så?

 

Får polisen verkligen göra så?

Jag hade tagit mig in till stan för att bl.a. göra lite bankärenden och när jag går ut från banken, så korsar jag ett torg som ligger mitt i centrum varpå en polis bil smyger upp bakom mig, gasar om och stannar framför mig. Det är så nära att dom nästan kör på mig. Poliserna hade inte ens hövligheten att kliva ur bilen utan bara tar ner rutan och säger ”Vart är du på väg?”

Jag är redan måttlig irriterad eftersom dom nästan kört på mig, så mitt svar blir: ”Sist jag kollade hade jag ingen anmälningsplikt. Nu kliver båda poliserna ur bilen och frågan kommer ”Har du id på dig?
Mitt svar blir: ”Är jag misstänkt för något brott??

Polisen svarar inte på frågan utan tittar på min T-shirt vilket är en supporter tröja för en känd hojklubb. ”Är du medlem??”, blir hans nästa fråga. Jag vidhåller mitt svar det vill säga: ”ÄR jag misstänkt för något brott?”

Poliserna tittar på varandra och börjar nu ta på sig sina handskar varpå jag ställer frågan.
– Varför körde ni nästan på mig??

Polisens svar: Vi tyckte du tog en sån konstig väg !
-Vänta lite nu, eftersom ni INTE vet vart jag ska hur kan ni då säga att jag tog en konstig väg???

Polisen får ett anrop över radion och polismannen som står närmast mig spänner ögonen i mig och säger: Vi har inte tid med dig just nu men vi håller ögonen på dig bara så att du vet!
Mitt svar blev: – Gör du så !

Förbannad supporter!

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin