• Hemsida
  • >
  • Payback Sverige
  • >
  • Vittnesmål 29: En typisk poliskontroll av bikers med all former av olaga element!

Vittnesmål 29: En typisk poliskontroll av bikers med all former av olaga element!

generalize

Nedanstående vittnesmål är mycket intressant då det skildrar en typisk poliskontroll av bikers med alla de element som vanligtvis förekommer. Vi pratar då om olaga id-kontroll, olaga kroppsvisitation, olaga fordonsgenomsökning, olaga registrering samt polisens ursäkt när personen enligt lag vägrar identifiera sig ta till att personen är efterlyst! Det allvarliga är att dessa typer av kontroller sker systematiskt i väldigt stor omfattning av bikers och att alla olaga element flitigt förekommer i dessa kontrollsituationer!

En typisk poliskontroll av bikers med all former av olaga element!

Tre ”vanliga” bikers är på väg att besöka en närliggande mc-klubb. 200 meter från klubbstugan händer följande och vi citerar:

Två poliser kommer fram till vår bil frågar efter leg. Mina två vänner ger polis nr 6136 sina legg: Jag frågar då efter hans polislegg. Han skrattar till och frågar: Menar du allvar? Ja säger jag!

Han visar legg. Jag frågar om namn. Det vägrar han lämna ut men jag får hans tjänstenr 6136. Får även den andra polisens nr 6528. Polis nr 6528 frågar åter mig om legg. Jag ifrågasätter varför. Är jag misstänkt för något brott, undrar jag: Polis nr 6528 säger åt mig att kliva ur bilen och följa med till deras bil där han fortsätter pressa om legg, var vi är ifrån. Men, han kommer ingen vart.

På väg till vår bil frågar polis nr 6528 om jag är efterlyst. Jag säger nej och tar då fram mitt legg och håller det framför polis nr 6528 som vill ta det ifrån mig. Jag säger nej, då körkortet är en personlig handlig så jag vill inte lämna det ifrån mig. Jag håller med en gång upp körkortet igen då sliter polis nr 6528 det ur handen. Jag ber om en kvittens på körkortet. Han säger var inte löjlig. Du får snart tillbaks det.

Efter ca 10 min kommer ytterligare en civil polisbil med tre poliser. Dom beordrar oss alla ur bilen dom, förklarar att dom misstänker att det finns vapen i bilen och att dom ska gå igenom bilen. Vi frågar om dom har papper på detta. Dom säger ”att det behövs inte du har sett för mycket på film”. Dom går igenom bilen och samtliga blir kroppsvisiterade. Dom hittar inget vi blir släppta!

Jag var inte efterlyst, ingen av oss hade något olagligt på oss, inget olagligt i bilen och samtliga var nyktra!

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin