• Hemsida
  • >
  • Payback Sverige
  • >
  • Patrik Sjöberg – en fördomsfri man med hög integritet, öppna ögon och kritiskt sinne!

Patrik Sjöberg – en fördomsfri man med hög integritet, öppna ögon och kritiskt sinne!

Patrik Sjöberg är en kontroversiell person. Och, som de flesta kontroversiella personer har han bestämda åsikter och står för dem i vått och torrt. Ett ädelt karaktärsdrag!

I en intervju i GT, fredagen den 28 september, frångår Sjöberg inte sina principer utan står upp för sina vänner.

Vi väljer att citera viktiga bitar ur intervjun som på grund av sina icke passande åsikter heller inte publicerats på nätet.

Apropå Mega eller ”den fete” säger Sjöberg: Om man tagit sig in i en sådan organisation så har det varit i olika steg och ett utav stegen är väl att man inte tjallar på sina vänner. Jag tycker det är märkligt att man skriver en bok.

Sjöberg fortsätter: Jag känner många som är eller har varit med i Hells Angels. Men jag har ingenting med Hells Angels att göra.

Vid flera tillfällen på 90-talet festade han med Hells Angels-medlemmar på Gunnilsegården – ett av många högkvarter i Göteborg. – Det är många med mig som har varit det, det har aldrig varit några konstigheter.

Det är väl bara för att jag inte sätter några moraliska värderingar på vad folk sysslade med. Jag såg personen, människan. Och sen var det ganska oväsentligt vad de tillhörde.

Enligt Patrik Sjöberg kan organisationer som Hells Angels till och med spela en brottsförebyggande roll i samhället. – I deras värld sköter de nog mycket saker som polisen kanske inte vill sköta eller struntar i. Jag tror nog inte allt är så svart och vitt när det gäler just deras värld. Jag tror nog många är tacksamma att de gör saker som andra aldrig skulle ha gjort. Det kanske inte många vill säga. men jag tror nog att många har den uppfattningen.

Ser du inga problem med att ha sådana kompisar? Jag har inga problem med att ha vänner, bekanta som representerar olika saker. Men det är inte samma sak som att jag inte vågar säga att personen gjort fel eller att personen representerar någonting som jag inte står för.

Att du har kompisar som är med i Hells Angels och som är kriminella, hur tycker du att det rimmar med din roll som idrottsstjärna och förebild för många unga? – Man kan ju inte ändra sin historia. De jag känner, känner jag ju. Jag kan ju inte ta ansvar för andra personer om de har blivit dömda för någonting. De flesta jag känner har ju väldigt rena straffregister, vad jag vet. Och de sakerna de suttit för eller fått dagsböter för är ju inga hårda grejer.

Men det är väl ingen hemlighet att Hells Angels är en kriminell organisation? – Vet du det? Jag vet inte. Jag har aldrig fördjupat mig i det. Jag vet inte vad organisationen står för och jag lägger som sagt inga värderingar på det.

Efter intervjun publicerade GT även en intervju där Wierup fick komma till tals och fördöma vad Sjöberg sagt och därefter återge vad ”den fete” påstås ha uttalat i boken och försöka få en tjallare med hämndmotivs olika påståenden att vara fakta. Då det är Wierups vanliga skåpmat som aldrg underbyggs med några faktiska bevis utan bara är plockade från tjallares, polisinformatörers eller anonyma källor återger vi inte dem ännu en gång.

Intressant är dock att Bris preschef, Cecilia Nauclér försvarar Sjöberg: – Vad gäller Patrik Sjöbergs uttalanden om Hells Angels är de helt och hållet hans egna, det är hans egen historia. Det han gör under föreläsningsturnén för utsatta barn genom att prata om sina erfarenheter av sexuella övergrepp är extremt betydlesfullt för de här barnen.

Summa summarum står Patrik Sjöberg upp för sina vänner, att han besökt klubben och festat, att tjallning är fel med mera på ett högst förtjänstfullt sätt. Sjöberg visar att han inte odlar fördomar som saknar grund i fakta och forskning. Payback Sverige kan bara säga att vi önskade att fler både kända och okända personer såg på saker med så öppna ögon och kritiskt sinne för då skulle snart Wierup & Polisen bli tvungna att komma upp med verkliga bevis för sina påstående eller tvingas lägga ner!

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin