Öppet brev från Thomas Möller!

                                         ÖPPET BREV                                                               2012-02-08

Detta är ett öppet brev angående min närvaro under premiären av melodifestivalen 2012 samt påföljande efterfest. Brevet är skickat till i princip samtliga nyhetsredaktioner i landet. Detta brev får endast publiceras i sin helhet.

Jag var inbjuden att gästa melodifestivalen under premiärtillställningen 2012. Denna inbjudan inkluderade middag, melodifestival samt efterfest i samband med detta. Att sedan personen i frågan som bjöd in mig har den sällsamt dåliga smaken att i efterhand förneka detta till pressen och komma med både det ena och andra svepskälet till sitt handlande är inte bara pinsamt utan även patetiskt. Vad han kan ha för motiv till detta kan man naturligtvis spekulera i.

Själv har jag vänner i alla kategorier av folk, allt från uteliggare till regeringsföreträdare i diverse länder och jag förnekar ingen av dem.

Enligt uppgifter i pressen skulle jag inte stått på någon gästlista och jag skulle uppgivet ett annat namn när jag anlände. Kan det vara så att någon förväxlat mig med Dr Alban och att det därför skulle uppstått någon form av förvirring. Nä, även detta är helt löjeväckande då både entrévärdarna och framför allt jag själv vet vad jag heter. Och självfallet var jag uppsatt på gästlistan i eget namn. Dock hade någon felaktigt bockat av mig som inpasserad men detta missförstånd reddes ut omgående av kompetenta entrévärdar.

Vidare förkunnas det i pressen att det inte är roligt att efterfesten gästas av kriminella. Vem är dessa människor med Anders Leijon på Live Nation i spetsen att döma mig som kriminell. Beträffande mig själv har jag enbart dömts vid två tillfällen under nittiotalet för mindre företeelser. Däremot fanns det ett flertal personer på melodifestivalen samt efterfesten som dömts för betydligt allvarligare brott, men det var kanske inte så viktigt i sammanhanget.

Att sedan SVT skulle vara obekväma med min närvaro och påtala det till någon annan än mig finner jag föga troligt. Jag har under årens lopp medverkat i intervjuer, debatter samt dokumentärer producerade av SVT. Dessutom känner jag flera personer på SVT och de brukar alltid höra av sig om det något de undrar över kring min person.

Det enda som störde feststämningen och drog ner helhetsbilden var gratisdrickande journalister som under kvällens gång blev allt mer brusade och trakasserade artister samt festdeltagare i jakt på ett scoop. Det man hörde genomgående under kvällen från artisterna var att man kan inte slappna av på grund av dessa så kallade journalister och deras skandaltörstande drift. En välkänd artist beklagade sig över detta och lämnade festen ganska tidigt. Sedermera påstås det att artister under torsdagen blivit så pass trakasserade av en journalist att det skall ha utmynnat i handgemäng. Det är märkligt att pressen misslyckas med att rapportera detta till allmänheten.

Även hotellpersonal vittnar om att vissa journalister lämnat sina hotellrum i minst sagt bedrövligt skick, men även detta förtigs i pressen. Hade någon av artisterna gjort något liknande hade skandalyran varit ett faktum och det hade sålts lösnummer som aldrig förr.

Festen i sig var annars mycket trevlig på alla sätt och vis, ett stort tack till arrangörerna samt deras personal är på sin plats här.

Livet går vidare och det gör även melodifestivalen, vi ses snart igen.

Med vänlig hälsning
Thomas Möller

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin