Nytt vittnesmål från bikerkulturen om polisövergrepp!

Detta är vad som hände mig, min svärson och dotter, 9 år, den 9/10 mellan kl 11.15 och 11.45 cirka 1 mil öster om Mullsjö mot Jönköping.

Jag lastade in en Mc Yamma FZ750 i min Chrysler Voyager, körde mot Sotenäs för att byta denna mot en mB320.

Jag har min klubbs (Trollbikers) t-shirt o vindjacka på mig, svärsonen väst med klubbemblem.

Blir stoppade, “rutinkontroll”, lämnar körkort, blåser, trodde allt var klart. Polismannen tittar på mig säger “vem har du där bak?” Jag svarar att om han inte har skäligen anledning misstänka brott eller att någon är efterlyst har han inte med detta att göra. Säger motivera varför.

Han säger då att polisen ”har allvarlig anledning misstänka att det befinner sig en efterlyst person i just detta fordon nu”. Motivera detta säger jag. Jag frågar,”har du slagit på mitt regnr och sett mina personuppgifter? Ja, svarar han. Finner du därför anledning att anta att jag är kopplad till brottslighet eller efterlysta personer? Nej, svarar han. Gäller det därför att du kopplat mitt fordon till brottslighet eller efterlyst person? “Ja, det gäller just detta fordon ” svarar han.

Jag VET att så inte kan vara fallet, och säger så till honom. Bilen är skattad och besiktigad. Föraren, ej kopplad till 1-procentarna eller på annat sätt kan kopplas till detta, vare sig jag eller bil.

Han tittar då in i baksätet och säger: – Jag skall ha legitimation på din passagerare. Nej, svarar jag. Låser dörrarna, hävdar hemfridsbrott samt begär befäl till platsen. Ber honom flytta sig så jag kan köra, han står i vägen och hotar med våldsanvändning genom utdragande av passageraren. 3 poliser blockerar dörrarna, otäck stämning. Känner mig hotad, kränk samt utsatt för olaga tvång.

Situationen blir så otäck att jag får svärsonens körkort. Jag håller det framför mig i bilen och förklarar att jag ej frivilligt lämnar detta under dessa förhållanden och att om han tar körkortet ur min hand sker det med hans hand i fordonet och anser det brottsligt. Han sliter både mitt och svärsonens körkort ur min hand som är i bilen. Han går sedan o kollar upp oss ganska ordentligt. Kommer snart tillbaks, tittar i backen “De va vist inget”, säger han. Jag avkräver honom namn och tjänstenummer. Han går baklänges mot polisbussen, en Folkabuss. Jag upprepar min begäran. Han och de andra poliserna hoppar in i polisbussen och undviker våra blickar.

Vi kör och uträttar ärendet. Åter i Mullsjö, på väg hem, blir jag förbannad. Pratar med polisen i Malmö som kollar upp det hela med polisens ledningscentral i Jönköping. Konstigt denna kontroll har aldrig inträffat. Ingen händelserapport (HR)angående fordons förarkontroll eller misstänkt på fordon eller person i detta område!!

Har talat med 3 polisbefäl om detta i Jönköping som “ska kolla upp o återkomma”. Ingen säger sig veta vilken polis det gäller.

Fakta: På grund av att vi hade på oss väst och t-shirt med klubbemblem, blev vi kallade för kriminella samt kränkta och som jag ser det som utsatta för brott.

Ulf Hoffbeck & John Hoffbeck, Trollbikers MC

Kommentar: Händelsen har föranlett en polisanmälan med Payback Sverige som juridiskt ombud.

Bikerkulturen tycks ha vaknat på allvar och engagemanget ökar för att ta kamp mot alla orättvisor och övergrepp som dagligen drabbar bikerkulturen. Och, faktiska vittnesmål över begångna rättsövergrepp med verkliga personer som står fram med namn kan inte misstänkliggöras. De är sanna vittnesmål och ett av de viktigaste instrumenten vi har för att vända opinionen till vår fördel. Så, bara sänd in fler! Vi är inte framme men vi är på väg! Och, vägen leder mot upprättelse!

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin